02 syyskuuta 2015

Gluteeniton marjapiirakka

Tässä on minun ehkä eniten käyttämäni piirakkaohje. Tämä on nopea tehdä, todella helppo ja voi soveltaa erilaisten marjojen kanssa. 
Nythän alkaa olla pian paras puolukka-aika, johon tämä ohje sopii mainiosti. Puolukan kirpeys muuttuu suussasulavaksi herkuksi. Tein tällä ohjeella jo 10v sitten piirakoita, kun pappani vielä eli. Hän kommentoi puolukkaversiota näin; "En ole koskaan syönyt näin maukasta puolukkapiirakkaa, kun ei ole yhtään väkevää". 
Tässä tämän kesän mustikoista tehty versio. 


GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohja
100g voita
½ dl sokeria (halutessa)
1 muna
2½ dl jauhoja (tässä käytin jyttejauhoja)
1tl leivinjauhoa

Täyte
360g turkkilaista jugurttia / 2x180g rasiaa tuorejuustoa
2 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Päälle
n.2dl marjoja

1. Sekoita sokeri, muna, rasva ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet
2. Voitele vuoka (n.24cm) ja kaada taikina vuokaan (pienellä määrällä kylmää vettä saa gluteenittoman taikinan paremmin levitettyä)
3. Sekoita täytteen aineet ja kaada taikinan päälle
4. Ripottele marjat täytteen päälle
5. Paista 200 asteessa n.20-25min
6. Nauti yksin tai hyvässä seurassa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti