23 tammikuuta 2016

Kaalilaatikko

Tänään oli tällainen lauantain dinneri. Kaalilaatikko on ollut aikuisiällä yksi lempiruoistani, silti sitä tulee aika harvoin tehtyä. Tämä resepti on suosikkikokkini Kari Aihisen kehittelemä. Salaatti ja puolukkasurvos sopivat hyvin kaalilaatikon kaveriksi. Mustikkakiisseli kermavaahdolla kruunaa aterian.  

Kaalilaatikko

n. 1 kg kaalia
1 sipuli
3 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
meiramia
suolaa
pippuria
1 lihaliemikuutio
3 rkl tummaa siirappia

Kiehauta 2,5 dl vettä ja lisää 1dl riisiä. Keitä kunnes neste on imeytynyt riisiin
Pilko kaali, porkkana ja sipuli paloiksi. Paista palat paistinpannulla niin, etteivät ne ruskistu mutta pehmenevät. 
Paista tämän jälkeen jauheliha ja lisää mausteet. Kaada jauheliha kaalin sekaan. Lisää pannulle 3-4 dl vettä ja sekoita sekaan lihaliemikuutio.
Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. 
Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Lisää päälle tummaa siirappia ja lihaliemi.
Kypsennä folion alla 180-asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia.




Mustikkakiisseli


6dl vettä
4dl mehutiivistettä (käytin musta/punaherukkamehua)
1dl sokeria
3rkl perunajauhoja
1 rasia mustikoita

Kaada kaikki (muut paitsi marjat) kattilaan. 
Sekoita koko ajan.
Keitä niin kauan kunnes kiisseli pulpahtaa. 
Kaada (pakaste)mustikoiden päälle. 
Ripottele päälle sokeria.
Tarjoile kiisseli kylmänä tai lämpimänä kermavaahdon kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti