Jos on paljon erilaisia leipomuksia, jotka pitää valmistaa samalle päivälle, yhdistän usein gluteenittoman leipomuksen muiden erikoisruokavalioiden kanssa.
Tällä kerralla tein gluteenittoman ja maidottoman suolaisen piirakan. Ohje sopii yhtä hyvin vehnäjauhoista ja tavallisesta ruokakermasta tehtyyn piirakkaan.
GLUTEENITON JA MAIDOTON SIENIKINKKUPIIRAKKA
Pohja
100g rasvaa (käytin sunnuntai maidoton leivontamargariinia)
0.5tl suolaa
1 kananmuna
2.5dl jauhoja (käytin jyttejauhoja)
1tl leivinjauhoa
Täyte
½ nippu kevätsipulia
n. 100g savukinkkua
herkkusieniä
ruohosipulia
pieni pala purjoa
ruohosipulia
pieni pala purjoa
öljyä ja vettä paistamiseen
Muna"maito"
mustapippuria
suolaa
2 kananmunaa
2dl Riisiruokakermaa (Käytin Rice dream cuisine bio-merkkiä)
1. Sekoita suola, muna, sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet
2. Voitele vuoka (n.24cm) ja kaada taikina vuokaan (pienellä määrällä kylmää vettä saa gluteenittoman taikinan paremmin levitettyä)
3. Kuullota täytteen aineet ensin pannulla, lisää öljyä ja tarvittaessa hieman vettä ja kaada taikinan päälle
4. Valmista muna"maito" ja kaada täytteen päälle
5. Paista 200 asteessa n.20-25min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti