12 syyskuuta 2015

Gluteeniton mansikkakakku

Tänään juhlimme esikoisen toisen nimen nimipäivää. Onneksi annoimme edes yhden sellaisen nimen, joka löytyy kalenterista (hyvä syy tehdä jotain herkkua). Onnea Vilja!
Ohje sopii myös kääretorttupohjaksi, kun puolitat pohjan määrän. 

Kaksi pohjaa (4 kerrosta)
8 munaa
4dl sokeria
4dl perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta

Täyte
kermaa
sokeria
mansikoita

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille
5. Paista uunin keskitasolla n. 7 min
6. Kumoa valmis pohja (sokeroidulle) uudelle leivinpaperille. Irrota varovasti. 
7. Tee ja paista kakkupohjaan kaksi pellillistä
8. Leikkaa pohja sopivan kokoiseksi ja kostuta jokainen kerros maidolla/mehulla
9. Lado kerroksittain kermavaahtoa ja mansikoita jokaisen kerroksen väliin
10. Levitä kermavaahtoa koko kakun ympärille nuolijan avulla tasaisesti
11. Tee haluamasi koristus päälle
12. Pursota reunat lopulla kermavaahdolla
13. Herkuttele hyvällä omallatunnolla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti