24 heinäkuuta 2016

Herukkasämpylät

Nyt on herukka-aika kuumimmillaan ja pitää oikein miettiä mihin niitä saisi käytettyä, kun niitä on nin paljon, joten kehitin sämpyläohjeen siltä pohjalta. 

1pss kuivahiiva
0.5l lämmintä vettä (+42)
2tl suolaa
n.10dl jauhoja
2dl punaherukoita
1.5dl cashewpähkinöitä
0.5dl hunajaa
0.5dl oliiviöljyä

1. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja lisää vesi
2. Sekoita loput jauhot vähitellen taikinaan
3. Lisää hunaja, suola ja rouhitut pähkinät
4. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa
5. Anna kohota liinan alla 30min
7. Kaada jauhotetulle alustalle
7. Leivo pötköksi ja leikkaa pieniä paloja, joista pyörittelet sämpylät
8. Paista n.10min 225 asteessa
(Soveltuu muillekin marjoille ja pähkinöille/siemenille)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti