01 joulukuuta 2015

Joulun odotusta

Jouluvalmisteluita


Kun ensimmäinen adventti koittaa, on viimeistään laitettava jouluverhot ikkunaan. Hetkessä koti ja ennen kaikkea mieli vaihtuu joulumoodille. Tähän vielä kun lisää jouluradiosta tulevan tunnelmamusiikin, joulunodotus voi alkaa. 

Vaikka jouluverhojen ym. silittäminen/ripustaminen vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä (varsinkin kun on vielä vähän modifoitava edelliseen kotiin ostettuja verhoja sopivaksi), silti joka vuosi työ tekijäänsä kiittää. Tässä kodissa on vielä vanhanmalliset verhokotelot joka huoneessa, jotka on tarkoitus purkaa, kunhan aikaa siihen riittää. Viime vuonna ajattelin, että ehkä ensi vuonna voin ripustaa verhot jo tankoihin, mutta tänä vuonna totean, että ehkä ensi joulunakaan en vielä tankoja saa. Koteloiden purkaminen sinällään on pieni juttu, vaikka niissä meneekin 80-luvun sisustusmuodin mukaiset loisteputkivalaisimet. Työn aloitusta hidastaa se, että ajatuksena on ainakin osittain ottaa olohuoneessa seinät vanhalle hirsipinnalle ja ehkä kattoakin korottaa, joten projekti onkin suurempi kuin pelkkä verhotankojen asentaminen. Koska sen verran ollaan laiskoja, ei viitsitä kahta kertaa samaa työtä tehdä (täällä riittää nimittäin työtä muutenkin). Ehkä viiden vuoden päästä pääsen ripustamaan verhot tankoihin. Onneksi joulumieli ei ole verhotangoista kiinni :)




Marraskuun lopulla lisään jouluvaloja ympäri kotia, se tuo niin tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Itsenäisyyspäivän jälkeen myös lipputanko saa jouluvalokoristuksen (kuva viime vuodelta). Lipputankovalot toimivat myös oivasti ulkovaloina täällä maaseudulla. Tänä syksynä mies onkin lisännyt ulkovalojen määrää talon joka kulmaan, tänä vuonna ei olla enää vain lipputankovalojen varassa. Nyt näkee jo vähän nokkaansa pidemmälle. 
Elävää tulta ei kuitenkaan voita mikään, joten kynttilöitä palaa joka päivä. Haaveena olisi saada vierashuoneeseen takka tai pönttöuuni lasilla, joka siellä on ennen vanhaan ollutkin. 






Parasta joulussa onkin joulunalusaika ja joulun odotus. Olen niin onnellinen ja kiitollinen siitä, että tänä jouluna saan nauttia siitä täysin rinnoin, kaikessa rauhassa. Aikaisemmat joulut jo ennen Satiinia, olen ollut töissä aattoon saakka. Nyt saan ottaa rennosti ja nauttia joka hetkestä. Glögin tuoksusta, jouluherkuista, jouluvalojen tunnelmasta, joulumusiikista, kodin jouluasusta ja mikä tärkeintä, ystävien kanssa yhteisistä hetkistä. 
Eilen vietimmekin leidien pikkujouluja meillä, johon valmistimme neidin kanssa joulupuuron ja rusinasopan. Minulla on keittiöhommissa aina virallinen valvoja mukana. 
Mukavaa joulun odotusta kaikille lukijoilleni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti