08 syyskuuta 2016

Nirsoilijan porkkanalihapullat

Meidän neiti on ruvennut nirsoilemaan oikein kunnolla ruoan suhteen. Enpä olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, että tämä vaihe koittaa jo nyt. Toki syynä voi olla flunssakin, eikä ruoka sen takia maistu, mutta kyllä 'vanhat hyvät ajat', kun suu oli auki kuin linnunpojalla, on jo historiaa. Edelleen onneksi, neiti syö kyllä suurimman osan itse, eikä paljon apua pyytele. Välillä viiliä ja mustikkasoppaa kyllä tarjoudun vieläkin syöttämään, minimoiden jälkityöt.

Erityisesti kasviksia kohtaan on nirsoilu kohdistunut. Ennen parsakaali oli lempparia, nyt se onkin ainut kasvis, joka menee joten kuten alas höyrytettynä tai paistettuna versiona. Neiti kun haluaisi syödä vain pastaa eri versioina ja piparit ois myös kivoja jokapäiväisessä ruokavaliossa.

Tänään keksin laittaa höyrytetyt kasvikset lihapullataikinan joukkoon. Ja kas, sinne meni! Neiti on aina tykännyt tuoreista, omatekoisista lihapullista, joten taidan jatkossakin ujuttaa niihin kasviksia.

1pss sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
2rkl korppujauhoja
400g naudanjauhelihaa
n.100g höyrytettyjä porkkanoita
n.100g höyrytettyä kukkakaalta
1'5dl vettä
Sekoita ja pyörittele palleroiksi
Paista 200 asteessa 15min




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti