21 lokakuuta 2016

Mehevä kanafile ja kasvikset

Pidän kanasta sen eri muodoissa, mutta itse ainakin saan pannulla paistettuna kanan helposti ylikypsennettyä. Ja vaikka kana olisi hyvää paistettuna samantien syödessä, seuraavana päivänä se maistuu jo hirveälle. Joten nykyään suosinkin kanafileiden kypsentämistä uunissa, näin mehevyys säilyy vielä jääkaapissa olon jälkeenkin.

Laita kanafileet uunivuokaan
Voitele fileet kookosöljyllä
Kypsennä uunissa 175 asteessa n.15min

Uunikasviksiin sopivat esim.punajuuri, purjo, lanttu, paprika, tomaatti, porkkana, bataatti, kukka/parsakaali, kesäkurpitsa, sipulit jne.
Keitä kovia kasviksia (esim. porkkana,punajuuri,lanttu) etukäteen höyrykattilassa niin, että ne hieman pehmenevät tai laita ensin uunivuokaan paistumaan 20min ennen muita
Pilko kaikki kasvikset voideltuun uunivuokaan
Lisää kookosmaitoon sekoitettu kananmuna, suola, pippuri kasvisten päälle
Tasoita, ettei kasvikset pala / kypsy epätasaisesti
Paista uunissa n.50-60min
Sekoita välillä ja tarkista kypsyys


Seuraavana päivänä pilko loput kanafileet kuutioiksi ja paista pannulla kasvisten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti