30 maaliskuuta 2016

Turhasta tavarasta eroon

Olen aina inhonnut tavaravuoria ja turhan tavaran hamstraamista 'pahan päivän varalle', joten olen joka vuosi pyrkinyt karsimaan jotain pois. Lähinnä tämä into on liittynyt keittiötarvikkeisiin, sisustusesineisiin ja vaatteisiin. Nyt aion laajentaa sitä koskemaan koko kodin tavaramäärää. Tosin mies jo ilmoitti, että minun pitää hyväksyttää hänellä poisheittämäni tavarat, ainakin jos ne ovat yhteisiä tai hänen omiaan. No ei huolta, ajattelin aloittaa omista tavaroistani. 

Osallistun facebookin minimalistihaasteeseen, linkin löydät täältä ja pääset osallistumaan myös. Lyhykäisyydessään haaste on voimassa huhtikuun ajan, ja joka päivä hävitetään tavaraa päivänmäärän mukaan pois, 1.4 1kpl, 2.4 2kpl jne. Vappuun mennessä olisi tarkoitus luopua 465.stä tavarasta.

Meillä varmaan riittäisi tavaraa loppuvuoteen saakka jokaiselle kuukaudelle. Kuten olen kertonut, ostimme 2014 omakotitalon, joten tavaraa on edelliseltä 90 vuodelta jemmassa. Lisäksi meillä on yksivuotias, jonka pieneksi jääneitä vaatteita ja tavaroita tulee säilöttyä mahdollista seuraavaa lasta varten. Eli käytännössä talo on täynnä roinaa. Eikä säilytystilaa ole lähes ollenkaan. Aloitimme juuri tekemään ex-ruokakomerosta vaatehuonetta, sillä meillä on tällä hetkellä vain yksi vaatekaappi plus hoitopöytä kaikille meidän kolmen vaatteille. No hyvä sinällään, eipä ole ostettu kuin pakolliset vaatteet viime aikoina. 

Olen myynyt jo parin vuoden aikana vaikka mitä facebookin kirppisten myötä, lahjoittanut roskalava-ryhmissä ja tutuille antanut ylimääräistä tavaraa. Silti se ei näy missään. Joten haasteeseen osallistuminen tulee tarpeeseen. 

Jo vuosien ajan olen käyttänyt rahani matkustamiseen. Eipä tule pölynkerääjiä hankittua nurkkia täyttämään (entisten lisäksi). Maltan tuskin odottaa mistä kaikesta pääsen eroon tulevan kuukauden aikana. Ei huolta, en aio jokaista poistoa postata tänne erikseen. Ensimmäisenä lähtee tämä kopiokone, jonka miehen piti korjata sitten kun on aikaa, ts.ei koskaan. Sen vien jo huomenna (varaslähtönä haasteeseen) kierrätykseen. Sain siihen jo luvankin :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti