13 huhtikuuta 2016

Raivausprojekti

Minimalismipeli päättyi jo omalta osaltani, nimittäin heitin pelissä määrätyn verran tavaraa pois jo koko koko huhtikuun edestä. Yllätyin itsekin, kuinka helppoa minun oli löytää nuo 465 poislaitettavaa tavaraa ja itse asiassa, niitä lähti paljon enemmänkin ja lähtee edelleen, joka päivä. Aion jatkaa raivaustyötä jatkossakin. Sitä nimittäin riittää, jo pelkästään täällä alakerran sisätiloissa. Saati sitten joskus, kun tämä on raivattu, voikin siirtyä ullakolle, aittaan ja muihin ulkorakennuksiin, jotka vasta täynnä ovatkin. Onneksi minulla on siivousapulainen käytössä. Ainakin laatikoiden tyhjennys onnistuu nopeasti.




Myin tavaraa facebookin kirppareiden ja torin kautta, lahjoitin hyväntekeväisyyteen ja roskalava-yhteisön kautta, vein neuvolaan vauvantarvikkeita, annoin ystäville jne. Todella vähän heitin roskiin mitään, vain rikkinäisiä ja vanhentuneita (esim. mausteet, kosmetiikka). Huvittavinta on se, että tuollaisen poistuneen 500kpl.n tavaramäärä ei edes vielä näy päällepäin missään. Onneksi sen kuitenkin huomaa, kun avaa esim. liinavaatekaapin. On oikein ilo ottaa nyt sieltä pyyhkeitä, kun niitä ei ole liikaa ja ne on sievästi esillä. Mieskin kehui, kuinka mukavaa on ottaa pyyhkeitä, kun kaappi ei tursua enää. Olisi pitänyt ottaa ennen kuvakin, mutta tässä jälkeen kuva, kun olen luovuttanut n. 30 tuotetta eteenpäin. Voitte kuvitella kuinka täynnä tämä on ollut.



Innostuin tästä kunnolla tavaran kerralla luopumisesta uudestaan, sillä vaikka olen tehnyt karsimista koko elämäni ajan, varsinkin viimeiset vuodet, ei se 'tunnu miltään', jos viikossa pari tavaraa heittää menemään. Voin kertoa, kuinka paljon tästä saa ennen kaikkea iloa itselleen, kun voi lahjoittaa käyttämättä jääneitä tavaroita eteenpäin parempaan kotiin. Ja vielä se, että kuinka paljon iloa tuottaa siistit kodintilat ja erityisesti kaapit, jotka pystyy nyt avaamaan ja erityisesti sulkemaan kunnolla sullomatta ensin. Tässä muutama kuva luovutetuista tavaroista, jotka lähtivät maailmalle. 


Esimerkiksi heitin kierrätykseen 80 vaatekappaletta. Enkä edes koskenut sukka- ym. varastooni tai muun perheen vaatteisiin vielä. Olen säilönyt mm. kaikki aikuisiän juhlavaatteet. Ja kuten tiedätte, niitä kertyy naisille melko paljon 15 vuoden aikana, vaikka samoja käyttäisikin useissa eri tilaisuuksissa. Hyvänä esimerkkinä ovat yo-juhlamekko, joka sopii 18 vuotiaan nuoren naisen keholle, mutta muuntuu makkarankuoripuvuksi aikuiselle naiselle tai kerran pidetyt kaasopuvut, joiden värimaailma on ystävien mieleen, mutta ei 'oma juttu'. Sitä ihmettelin miksi tosiaan näitäkin olen säilönyt kaikki vuodet, vaikka tiedän ja tiesin, etten koskaan niitä tule enää pitämään. Vaikka 80 lähti, varmaan toiset 80 ainakin jäi, mutta nyt ne mahtuu nätisti kaappiin ja pari hyllyäkin jäi ihan tyhjäksi.



Kannustan kaikkia tällaiseen kodinraivaukseen, se puhdistaa kodin ja tuo iloisen mielen. Kun luopuu niistä tavaroista, jotka eivät tuota enää iloa (konmari), raivaus on helppo toteuttaa. Jokainen määrää kuinka paljon tavaraa on tarpeeksi itselle. Uskon vahvasti, että jokaisessa kodissa on aika paljon ylimääräistä, jotka joutaisi pois samantien.
Kääriliinoissa kun ei kellään meillä ole taskuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti