05 toukokuuta 2016

Pari kakkua

Aika juoksee ja tietokoneettomuus on johtanut siihen, että tältä vuodelta on ehtinyt kerääntymään monta reseptiä, jotka minun on pitänyt jo laittaa ajat sitten tänne. Tässä muutama kakkuohje menneeltä talvelta. Kuten huomaatte, en ole esteetikko kakkujen, enkä edes kuvien ottamisen suhteen, yritän kyllä parantaa tapani. Minun kakkuihin ei päde moni kakku päältä kaunis -sanonta. Toivottavasti se olisi edes toistepäin.



Gluteeniton jukurttikakku

Pohja
100 g gluteeniton digestivekeksejä
150 g pirkka gluteeniton riisikakkukeksejä
50 g voita

Täyte
10 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl vaniljajugurttia
1 ¼ dl tomusokeria
500 g punaviinimarjoja
¾ dl punaherukkamehutiivistettä

Päälle
tummaa suklaata


Murenna keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Levitä irtopohjavuoan pohjalle. 
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää jugurtti ja siivilöi tomusokeri sekaan. Soseuta marjat ja sekoita täytteeseen.
Kiehauta mehu ja sulata sekoittaen (yksi kerrallaan) liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli, minimissään 3-4h. 
Sulata suklaa mikrossa 10 sekunttia kerralla. Tarkista sulaneisuus välillä sekoittaen. Laita suklaa minigrip-pussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Tee suklaalla koristeita leivinpaperin päälle. Nosta suklaakoristeet alustan avulla jääkaappiin jähmettymään.




Maidoton ja soijaton mustikkakakku


Kakkupohjan tein samalla reseptillä, kuin normaalin gluteenittoman mansikkakakun. Ohjeen löydät täältä. Tosin tein sen pienemmällä määrällä, koska oli vain yksi henkilö tätä kakkua syömässä. Kostutin kerrokset Oatlyn kauramaidolla. Kerrosten väliin ja kakun päälle käytin vispautuvaa Plantin Creamy Dessert-kaurakermaa. Koristelut tein Brungbergin tummalla suklaalla. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti