19 marraskuuta 2016

Arkiralli alkanut

Jos elämä ennen tuntui hektiseltä, nyt se sitä vasta onkin. Varsinkin, kun viikonloputkin tuntuu olevan täynnä ennakkoon sovittuja menoja. Mies on edelleen reissutöissä, joten  vietän yh-elämää arkisin ja meno on vaan kiihtynyt töiden ja päiväkotielämän aloittamisen jälkeen. Nyt voin sanoa, että tiedän mitä ruuhkavuosilla tarkoitetaan. 

Tähän joulunalusaikaan vielä extrana tulee ns. ylimääräisiä menoja muihin vuodenaikoihin verrattuna. Tuntuu, että viikonloputkin on jo buukattu täyteen menoja loppuvuodeksi saakka. Mutta ne on onneksi kivoja menoja, enkä valita, sillä tänä syksynä on tapahtunut kaikkea kivaa. Olen aloittanut uudessa kivassa työpaikassa, päässyt nuoruusajan ystävien kanssa viettämään aikaa, tytön päiväkotielämä on lähtenyt mutkattomasti käyntiin ja nyt meillä alkaa pitkään suunniteltu remonttikin. 
Ja mikä parasta, mies pääsee joulun jälkeen pitämään loput isyysvapaista, eli arjenpyöritys helpottuu hurjasti! 

Asumme 1930-luvun omakotitalossa, jossa on tehty remontti viimeksi 1981. Joten retrotyyli näkyy joka puolella. Nyt ensisijaisena (sisätila)kohteena on kylpyhuone, kodinhoitohuone ja saunan remontointi. Kävimme jo alkusyksystä valitsemassa laatat ja kaakelit, ja päädyimme hyvin neutraaleihin malleihin ja väreihin. Pukkilan valkoinen ja savenharmaa 20x40 kaakeli ja Cellon kivijäljitelmälaatta 10x10. Näihin päädyttiin siksi, että toive pitkästä "iästä" olisi mahdollisimman hyvin saavutettavissa, kun laatoissa ei ole mitään valmista kuviota eikä kuosia. Pieni kh:n ikkunaseinä tulee harmaalla, muut valkoisella, joten tarvittaessa (jos ja kun muotiväri vaihtuu) yhden seinän voi kaakeloida helposti uudestaan. 

Tänään tyhjensimme kodinhoitohuoneen kalusteista, hyllyistä ja tavarasta. Pesukoneen vielä jätimme ja toivottavasti saisin sitä vielä hetken käyttää remontin aikanakin. Katsotaan miten suihkuton ja pyykinpesukoneeton elämä lähtee rullaamaan. Aika näyttää, pitääkö meidän ryhtyä Possen kaltaiseen suihkuhaasteeseen jossain vaiheessa. 


Tästä se lähtee, hyvästi retrotyyli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti