19 helmikuuta 2017

Vegemessut ja täytetyt kasvispaprikat

Käytiin pari viikkoa sitten serkkutyttöjen kanssa Suomen ensimmäisillä vegemessuilla Helsingissä. Tarjonta oli monipuolista ja tunnelma / tuotteet olivat pelkästään positiivisia. Maistoin ensi kerran mm. nyhtökauraa, joka oli todella maukasta. Olikin hyvä, että maistoin sitä tällä tavoin ensi kertaa, hyvin laitettuna. Jotkut ovat ostaneet nude-nyhtökauraa ja todenneet sen mauttomaksi, mutta kuten kana tai lihakin tarvitsee mausteet, niin nyhtiskin. Jatkossakin vaihtelun vuoksi lihoille, nyhtis on oiva vaihtoehto. Nyhtistä saa myös valmiiksi maustettuna, joten maustaminenkaan ei ole ongelma. 






Sydämeni kuitenkin vei hamppusnacks, johon tutustuin messuilla ja jota ostin mukaanikin. Sopivan suolainen pikkupurtava herkutteluun tai esim. leivän sijaan kahvittelu/teehetkiin. Harmi, kun hamppusnack on vielä sen verran uusi tuttavuus, ettei sitä löydy Keski-Suomesta. Onneksi netin kautta voi nykyään tilata kotiovelle vaikka mitä, joten näitäkin saa verkkokaupan kautta (tämä ei ole maksettu mainos). 




Kolmen kaverin jäätelöt veivät myös kielen mennessään, nämä maidottomat vegemautkin olivat huippuhyviä. Suosittelen testaamaan!




Ostin testauksen vuoksi myös härkistä, jota saa peruskaupoista kautta maan. Härkis on pääosaltaan härkäpavuista tehty ns.vastike nyhtökauralle. Käytin härkistä lihan sijaan täytetyissä paprikoissa, jotka ovat mainio ja täyttävä lounas esim.työpaikkaevääksi. 


Täytetyt paprikat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
Valitse tasapohjaisia paprikoita (6kpl) ja "itketä" niitä hetki uunissa, niin etteivät ne pala, mutta ylimääräinen neste valuu paprikan sisälle (joka kaadetaan pois)

Täyte
Tuoreita herkkusieniä 1pkt
2 pientä sipulia 
Paprikan avatut osat pilkottuna
1 pkt Härkis texmex
Raejuustoa
Kreikkalaista jukurttia

Päälle juustoa
Paista n.15-20min






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti